Veelgestelde vragen

Over Ons

Stichting Kennismaken met de Natuur heeft als doel (natuur)educatie aan te bieden aan kinderen waarbij beleving voorop staat. Met de website Kinderspeurtochtfabriek bieden wij unieke en leerzame speurtochten aan door diverse steden. Kinderen leren door een bezoek aan het historische Brielle, Middelburg, Breda en Gorinchem meer over de geschiedenis en natuur. Dit alles buiten in beweging!

Hoe ontvang ik de speurtocht?

Kinderspeurtocht Brielle: U kunt de speurtocht digitaal bestellen. Deze komt dan na betaling gelijk in uw mailbox! Ook kunt u een fysieke Kinderspeurtocht Brielle bestellen: deze heeft u binnen 1-2 werkdagen thuis. Wilt u de speurtocht eerder ophalen? Stuur ons dan een bericht via het contactformulier.

Kinderspeurtocht Middelburg, Kinderspeurtocht Breda en Kinderspeurtocht Gorinchem: De Kinderspeurtocht Middelburg, Kinderspeurtocht Breda en Gorinchem zijn via digitale download beschikbaar. Na betaling heeft u deze gelijk in uw mailbox! Wij werken hard aan een fysiek versie.

Hoe werkt de speurtocht?

Kinderspeurtocht Brielle: U begint de speurtocht bij de Sint Catherijnekerk (Sint Catharijnehof 1) in Brielle. Hier kunt u ook parkeren. Het boekje wijst zichzelf door het historische centrum van Brielle. De kinderen maken leuke opdrachten en leren meer over de dieren die op de gevels staan en over de geschiedenis van bepaalde gebouwen. Dit allemaal op een laagdrempelige manier!

Kinderspeurtocht Middelburg: U begint de speurtocht bij de Abdijtoren Lange Jan in Middelburg (Onder de Toren 1). Vanaf daar maken de kinderen de leukste opdrachten en leren ze meer over geschiedenis en natuur tijdens een rondje door Middelburg!

Kinderspeurtocht Gorinchem: U begint de speurtocht bij de Grote Kerk in Gorinchem (Groenmarkt 7). Vanaf daar begint de reis langs de verschillende locaties en panden!

Kinderspeurtocht Breda: U begint de speurtocht bij de Grote Kerk in Breda (Kerkplein 2). Vanaf daar gaan de kinderen aan de slag met de opdrachten!

Hoeveel kilometer is de speurtocht?

De Kinderspeurtochten zijn ongeveer 1.5 km. Dit zijn ongeveer 2.000 stappen!

Voor welke leeftijd zijn de speurtochten?

Vanaf 4 t/m 8 jaar.

Wat krijg ik als ik de Kinderspeurtocht Brielle bestel?

U ontvangt het speurtochtenboekje en het brilletje van Draakje Alva! De kinderen kunnen deze opdoen als ze de opdrachten hebben gemaakt.

Wat is de Digitale Speurtocht?

De Digitale Speurtocht is geen geprinte versie maar ontvangt u na betaling direct in uw mailbox. De digitale speurtocht is voor Kinderspeurtocht Brielle, Kinderspeurtocht Middelburg, Kinderspeurtocht Breda en Kinderspeurtocht Gorinchem beschikbaar.

Is de speurtocht ook geschikt voor scholen?

Onze speurtocht wordt ook al door verschillende scholen gebruikt. Zo combineren de kinderen geschiedenis, natuur en bewegen in één activiteit! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.